Western nyereg

2012.01.04. 20:47 | joejudge | Szólj hozzá!

A western nyereg a régi amerikai kultúrát ikonikusan ábrázoló kép szerves része. A vadnyugati élethez elengedhetetlen eszköz volt a ló melynek gazdái szebbnél szebb western nyergeket használtak. 

A western nyergeket részletes díszítéssel látták el ezzel is növelve egyediségüket. Sok egyéb nyereggel ellentétben a western nyergeket a cowboyok nem kizárólag a lovak megülésére tervezték, hanem mint a munkát segítő eszközt. Fontos volt, hogy lovaglás közben a kezét állatok terelésére is használni tudja.

 

A western nyereg a mai modern világban is egyedi helyet foglal el. Különlegessége, egyedisége sok embernek tetszik. Az emberek számára vonzó vadnyugati életmód és kultúra minél hűebb újraélésében is szerepet játszik.

 

A mai modern cowboyok is használják a western nyerget és a kultúrája ugyanúgy él mint régen. Ha valakinek megtetszik akkor akár Magyarországon vagy külföldön is hozzájuthat a western nyergekhez, persze az áruk nem alacsony, de a minőségnek ára van. Bárki akit komolyabban érdekel a téma megannyi boltot, klubot és érdeklődőt találhat az internet segítségével ahol a western nyergekkel, kultúrával és a lovaglással foglalkoznak. Nézzetek utána bátran hiszen egy gyönyörű és kalandos korszak egyik fontos része ez. 

Címkék: western lovas nyereg barrel saddle

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr303520181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása