Hirdetés

Olcsó hintók

2012.01.07. 10:34 | joejudge | Szólj hozzá!

 Ha valaki olcsó hintót szeretne venni az nem kis fába vágja a fejszéjét. A hintók a régi időket idézik amikor autónak nyoma sem volt vagy még nagyon ritkán fordult csak elő. A hintók a mai világba extravagáns helyet foglalnak el. Az olcsó hintók ezért is ritkák meg persze az olcsóság relatív. Alapvetően a hintók eltérnek a többi ló által vontatott járműtől.

 

A hintó lehet nyitott vagy zárt. Általában fából építették meg őket. Az olcsóbb hintók eltértek abban, hogy felépítésük és felhasználásuk kevésbé volt felkapott és egyedi. A lényeg a használhatóságban és az egyszerűségben volt. Míg egy királyi hintó elejétől a végéig díszítve volt egy olcsóbb hintó sokkal puritánabb formát öltött.

 

A hintók tervezésénél fontos szerepet kapott a masszív de rugalmas megbízhatóság. Talán az olcsóbb hintóknál a tervezési szemlélet miatt ez jobban előtérbe került. A hintóknak természetesen rengeteg stílusa van. Találhatunk vadnyugati, európai vagy ázsiai tervezésű hintókat sok egyéb mellett. Minél olcsóbb egy hintó annál kevesebb rajta az egyedi megkülönböztetés. Persze bizonyos esetekben mint pl.: régi postakocsik ez nem teljesen igaz, hiszen azok drágábbak voltak de mégis puritának mind a rablások veszélye valamint az egységesség miatt.

 

Címkék: olcsó szekér lovaskocsi hintó lovas szán

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr183525944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása