Hirdetés

Pata Betegségek és Gyógymódok

2012.01.07. 10:31 | joejudge | Szólj hozzá!

 Egy véletlen folytán olvastam bele egy cikkbe,mely pata betegségekről szólt. Most nem az  emberi „pata” betegségekről beszélek,mert arról nagyon sokat hallunk és látunk,a médiában állandóan azt mutatják ,hogy  melyik krémet tanácsos szegény embernek megvenni,hogy a „pata betegsége”mielőbb elmúljon.

De azt tudjátok hányfajta pata betegség létezik a lovaknál? Ne akarjátok,hogy mindet felsoroljam – nem is emlékszem mindre – de valami azért szöget ütött a fejembe. Szegény állat,ha beszélni,mesélni tudna az elszenvedett pata betegségeiről! Mi emberek állandóan jajgatunk és nyávogunk valamiért,általában apró-cseprő dolgok miatt,mint például hogy a táncóra során az egyik tanítvány rendszerint jobb helyett bal irányba lép…Szegény tanár pedig sajnáltatja magát,milyen rossz helyzetben van,mennyi a gondja,baja és hogy nem is csodálja,mitől megy fel a vérnyomása! J Miközben szegény ló nem tudja elmondani,melyik pata betegségtől szenved és ez a pata betegség milyen valós fájdalommal jár. Ő csak megy,húzza az igát,gürizik az embereknek,hogy enni kapjon és esetleg egy kis szeretetet is a gazdájától,miközben hol az egyik,hol a másik pata betegség gyötri – meghajtja fejét,tűr és csak megy,megy,mit sem törődve a különböző pata betegséggel. A gazda meg vagy észreveszi,vagy sem,hogy a lova sántít…

Szóval kedves ismerőseim,le a kalappal a lovak előtt,mi emberek sokat tanulhatnánk tőlük,főleg alázatot! 

Címkék: betegség betegségek sánta gyógymód pata

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr663525937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása