Hirdetés

Eladó kengyel kellene?

2012.01.09. 20:44 | joejudge | Szólj hozzá!

 A lovaglás történelmében és fejlődésében nagy szerepet játszott ez az eszköz. Az eladó kengyelek között a mai napig hatalmas a választék. A kengyel alapvetően arra készült, hogy a lovas lábát megtartsa és segítsen felülni a nyeregbe. Ha szeretnénk megvenni egy eladó kengyelt akkor legyünk figyelmesek pár dologra. Alapvetően a kényelmünket szolgálja valamint a testünknek nagyobb mozgásteret ad. Amikor egy eladó kengyel-t kinézünk fontos az, hogy megfeleljen mind méretben és kényelemben is.

 

Természetesen az anyaga sem lényegtelen. Általában erősebb fémekből készítik őket azonban még a mai napig találhatunk eladó kengyelt fából. Régebben kötélből is készítettek azonban a technika fejlődésével a hétköznapokban már nem találunk ilyet. Sok lovagló számára fontos lehet az, hogy az eladó kengyel amit megvesz passzoljon a többi tartozékhoz valamint akár a lóhoz.

 

A tartószíj legyen erős és megbízható mert a lábunk súlyán kívül még a lovaglás közbeni manővereket is el kell viselnie. Ha úgy döntünk, hogy megveszünk egy eladó kengyelt akkor vásárlás előtt mindenképp érdemes kipróbálni, mert nem mindegy, hogy minőséget viszünk haza, vagy egy kényelmetlen csalódást ami később többe fog kerülni nekünk.

 

 

Címkék: eladó kengyel

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr133532514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása