Hirdetés

Melyik a legjobb Kutyafésű?

2012.01.15. 15:00 | joejudge | Szólj hozzá!

 A hosszú szőrű háziállatok számára mindenképpen használjunk otthon kutyafésűt a kutyakefe mellé. A kutyafésűt sok helyen lehet kapni, mint például az állatfelszerelési boltokban , multikban, áruházakban és egyéb kisboltok kutyafésű kínálatai közül számtalan fajtát választhatunk. Több fajtája is van, ritkább fogazatú és sűrűbb fogazatú kutyafésű is létezik. Fontos, hogy milyen fajtájú kutyához válasszuk. A simaszőrű kutyákhoz elégséges a sűrű fogazatú kutyafésű, mivel a cél a kihullani készülő, sűrű , bennrekedt aljszőrzet eltávolítása.

A göndör, vagy hosszúszőrű kutyák esetében a ritkább fogazatú kutyafésű lesz alkalmas, mivel a vékonyabb, hosszabb szőr csomósodásra, filcesedésre hajlamos, így némi ollóval történő fellazítás után könnyedén kifésülhetővé válik a kutyafésűvel a nem kívánt csomó. Egyébként ha a kutya szőre rendkívül csomós, vagy netalán már be is filcesedett, ne is álljunk neki a kutyafésüléshez, mert ezzel csak fájdalmat és félelmet idézhetünk elő az állatnál, ilyenkor célszerűbb géppel lenyírni a kutyát. A kutyafésű használatát a legtöbb kutya jól tűri, vagy legalábbis elviseli, hálásak lesznek nekünk, hiszen nekik is jó érzés ápoltnak lenni, igénylik a tisztaságot, úgymint mi emberek. A kutyafésű használatát bárki könnyedén elsajátíthatja, ha mégsem sikerülne, forduljunk bátran kutyakozmetikushoz, hiszen ők szakértelmükkel megoldanak minden ez irányú problémát. A kutyakozmetikusok használnak speciális késsel ellátott kutyafésűt is, ezt trimmelő fésűnek hívják, de ilyen kutyafésű csak tényleg szakemberek kezébe való, mert a kevésbé hozzáértő , szaktudás hiányában ha  véletlenül is, de bajt okozhat vele. A veszélyességén túl, akár a trimmelni való szőrt  is elvághatja a nem megfelelő kéztartás , ami elsőre nem lesz feltűnő, de későbbiekben, ahogy nő a szőr, az begöndörödhet és utána kevésbé trimmelhetővé válik. A trimmelő kutyafésű használatát ezért javasolt mindig szakemberre bízni.

Címkék: kutya kutyafésű

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr573549042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása