Barrel nyereg széles választékban

2012.01.08. 18:40 | joejudge | Szólj hozzá!

 A barrel nyereg a western változatnak egy speciális fajtája. A lényeges különbség, hogy egy általános nyereghez képest nem „sima” lovagláshoz készült. A barrel nyereg egy western stílusú nyereg amelyet főleg versenyzéshez használnak. Szélesebb mint általános társai és kényelmes, viszont a ló a kialakítás miatt gyorsabban tud menni, valamint élesebb kanyarokat tud venni.

 

Ha sima nyeregről van tapasztalatunk és barrel nyerget szeretnénk akkor mindenképp kérjük ki egy  tapasztalt versenyző véleményét. Mivel a felhasználása miatt lényeges eltérések vannak. Árban a barrel nyereg általában jóval drágább egy simánál és nehezebb is beszerezni. Egyediségben és díszítésben ugyanolyan nagy a  választék mint általános western társainál.

 

A barrel nyereg is hozzátartozik a régi vadnyugati kultúrához és világképhez. A vadnyugati világok rekreációjában résztvevő lovasok között biztos, hogy találunk olyat akinek van barrel nyerge vagy van vele tapasztalata esetleg aktívan használja és versenyzik. Ha komolyabban érdekel minket ez a téma akkor keressünk fel nyugodtan egy ilyen közösséget mert ha a hajlandóság megvan akkor a segítség se marad el legyen az szó vásárlásról vagy használatról.

Címkék: western lovas nyereg barrel

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr253529257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása