Amit a lóversenyekről tudni kell

2012.01.15. 15:05 | joejudge | Szólj hozzá!

 A lóverseny az 1800-as években és 1900-as évek elején élte a fénykorát. Annak idején Széchényi hozta hazánkba és honosította meg ezt a versenyágat, bár előtte is volt egyfajta lóverseny ágazat Magyarországon, mégis ő volt aki népszerűsítette. A lóverseny az urak és a lótenyésztők sportja volt, de minden réteg képviseltette magát a lóversenyen. Volt egyfajta hangulata, amit manapság, vagyis a mai kor már nem ad vissza. A hölgyek és az urak elegánsan jelentek meg.

Régen egy-egy ilyen országos méretű lóverseny rendezése esetén rengeteg ember jött a városba, ezért még az idegenforgalmat is fellendítette. Ez nemcsak pénzt hozott hazánkba, hanem még a lakosság szórakozásának igényét is szolgálata. Tehát a lóverseny mind gazdaságilag, mind kulturálisan hasznos sport és szerencsejáték.  A lóverseny egyre jobban háttérbe kerül a divatosabb játékfogadásokkal szemben, mint a totó, lottó, kaparós sorsjegyek és egyéb online játékok. A lóverseny is egy államilag ellenőrzött fogadási mód. A lóverseny áll a galopp és az ügetőversenyekből, annak is több fajtája van, különböző távokkal, és mindenféle akadályokkal. A lóversenyek elősegítik a minőségi  lótenyésztést , mivel hosszú évekig tenyésztik ki az  erre a sportra megfelelő lovat, idomítják, versenyeztetik. Fontos a zsoké és a ló megfelelő kapcsolata, összhangja, melyet minden egyes lóverseny alkalmával jól kamatoztathatnak. Most a hazai lóverseny ismertségét Overdose neve képviseli, úgy  mint a régi idők lóversenyét Kincsem.  Ez a két ló hazánk lóversenysportjának legeredményesebbje. A magyar emberek életében a ló mindig nagyon fontos szerepet játszott.  Mint minden régi dolgot, értéket, mint a lóverseny , meg kéne tartani a jövő számára, megfelelően ápolni, fejleszteni. A magyar egy lovas nemzet volt, milyen jó lenne, ha ismét régi fényében tündökölhetne a lóverseny sportága. Talán érdemes lenne ezen elgondolkodni, mert emelné hazánk ismertségét, dicsőségét. Sikeressége esetén a magyar lóverseny hírneve még jobban elterjedne szerte a világban, még inkább emelné érdekességünket.

Címkék: verseny lóverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr373549066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása