Hirdetés

Hintó olcsón

2012.01.08. 18:36 | joejudge | Szólj hozzá!

 A hintó egy lovak által vontatott kocsi. Az első becsült megjelenése valamikor a 13-ik században volt. A hintók felhasználástól függően rendkívül változatosak. Egy hintó lehet fedett, nyitott vagy változtatható tetejű. A hintókat általában kettő vagy több ló vontatja. Természetesen van példa arra is hogy csak egy. Hintókat használtak postakocsiként, egyszerű utaskocsiként, harcra, vagy elegáns és extravagáns eseményeken nemesség szállítására is.

 

Egy hintó alapvetően masszív konstrukció melynek ki kell szolgálnia megannyi feladatot és elvárást. Ha valaki egyszerű utazásra használja akkor lehet puritánabb, célratörő. A harci szekerek és hintóknál a megbízhatóság és erő is fontos szempont. A nemesség és gazdagok körében rendkívül felkapott díszes hintók terjedtek el amin keresztül utalhattak vagyonukra, vagy a hatalmas tartozásra amiből ezt megjátsszák.

 

A mai világban is láthatunk még hintókat akár egyes helyeken az utakon, parkokban vagy más eseményeknél. A különböző régi kort idéző kiállításokon vagy rendezvényeken is gyakran megfordulnak hintók. Vagányabb párok esküvő esetén bérelhetnek vagy természetesen vehetnek hintót és akár hintókat így is feldobva ezt az eseményt mindenki számára.

 

Címkék: olcsó eladó lovaskocsi hintó

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr573529241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása