Hirdetés

Spanyol tanárt keresel?

2012.03.03. 14:36 | joejudge | Szólj hozzá!

 Nagyon kreatív spanyol tanárom volt az egyetemen, mindent megtett azért, hogy az órák ne váljanak unalmassá. Igaz, annyira egyébként sem untuk, hiszen szabadon választható tárgy volt, de nagyon élveztük a fantáziadús gyakorlatokat. A spanyol tanár kiadta kiselőadások keretében volt, hogy egy perui úti beszámolót hallgatva képeket nézegettünk a Machu Picchuról, kolumbiai kávét ittunk, zenét hallgattunk (emlékszem, az egyik dalnak elég pajzán szövege volt, a spanyol tanár pedig irult-pirult – kérdés persze, hogy akkor miért ezt választotta, hiszen nyilván értette a szövegét…), tortillát ettünk, megnéztünk a moziban egy Almodóvar-filmet, sőt, egyszer még sörözni is elmentünk együtt.

 

A spanyol önmagában is nagyon szép és dallamos hangzású nyelv, így érdemes megtanulni, de ha még a tanárunk is jó, az órák jóval többet adhatnak egy egyszerű iskolai foglalkozásnál. Sokan az anyanyelvű spanyol – angol, német… – tanárokra esküsznek, de szerintem egy kezdő esetében jobb, ha magyar anyanyelvű spanyol tanárt választ, a spanyolok ugyanis elég gyorsan beszélnek, így a latin vérmérséklet nem biztos, hogy jól tesz a szűz füleknek.

 Emlékszem, annak idején kicsit elkéstem a legelső spanyolórámról. A spanyol tanárom „az órán beszéljünk kizárólag spanyolul” elvét követte, amit egyébként támogatok, de a terembe benyitva, az „Ez a kezdő csoport?” kérdés feltevése után kifejezetten örültem, hogy nem nézett rám értetlenül a spanyol tanár, hanem kedvesen beinvitált.

 Mindenkit csak biztatni tudok a spanyoltanulásra, aki egy új nyelvet szeretne elsajátítani, azonban kulcsfontosságú, hogy megtaláljuk az ideális spanyol tanárt, hiszen egy rossz tanár még magától a nyelvtől is elveheti a kedvünket, egy jó oktató viszont egy életre megszerettet velünk mindent, ami spanyol vagy dél-amerikai. Így azt vesszük majd észre magunkon, hogy a felsőfokú megszerzése után, az órákat és a spanyol tanárt rég magunk mögött hagyva is lelkesen hallgatjuk a spanyol zenekarokat, utazgatunk Barcelonába, ha tehetjük, faljuk a tortillát és kortyolgatjuk a mojitót.

Címkék: spanyol tanár spanyoltanár

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr624286248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása