Hirdetés

Angol nyereg - A legjobbat keresed?

2012.01.09. 20:45 | joejudge | Szólj hozzá!

 Az angol nyereg kialakítása merőben eltér a nyugati nyergek kialakításától. Míg a nyugati nyereg felépítése masszívabb az angol nyeregé kevésbé. Általában véve a nyugati nyergek szebbek és jobban vannak kialakítva mint angol társaik. Az angol nyereg egybeszerelt és nem bontható részekre.

 

A vadnyugati kultúrában a nyeregnek nem csak funkcionális szerepe volt hanem a lovas személyiségét és egyéniségét is tükrözte. Az európai kultúrában viszont a funkcionalitás sokkal fontosabb szempont volt, így az angol nyereg is ennek a mintájára épült. Alapja a kemény fa, és nincs külön szarva mint a vadnyugati vagy ausztrál társainak. Egyediség helyett inkább a fegyelmet és az egységet tükrözi.

 

Az angol nyereg nem csak az angol nyelvet beszélő országokban terjedt el. Maga a nyereg főleg vad terepre készült ahol fontos, hogy a lovaknak minél nagyobb és szabadabb legyen a mozgástere. Az angol nyerget az angol kultúrához kötődő olimpiai sportágakban is használják a mai napig. Ha valaki úgy dönt, hogy egy ilyen tevékenységbe kezd akkor érdemes szétnéznie az angol nyergek piacán mivel a választék nem elenyésző. Bár nem olyan egyedi, de ettől függetlenül szép nyeregfajta amely megállja a helyét

Címkék: angol nyereg

A bejegyzés trackback címe:

https://lovasinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr403532515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása